V.l.n.r.: Patrick De Greef, Geert Synnave en Bart Van der Vorst.
WVK V.l.n.r.: Patrick De Greef, Geert Synnave en Bart Van der Vorst.

Mechelen Exclusief brengt 45 klassieke concertjes naar 15 huiskamers

Ben je fan van klassieke muziek en prachtige interieurs, dan moet je zondag 5 mei in de stad van de Maneblussers zijn. Rotary Club Keerbergen organiseert die dag ‘Mechelen Exclusief’: 45 concertjes in 15 huiskamers.

Mechelen Exclusief doet erg denken aan Jazz at home, maar dan voor klassieke muziek. Deelnemers verzamelen om 14 uur bij Trendson in de Schoutetstraat – het vroegere hof van de schout – en krijgen daar een woordje toelichting en een eerste verrassingsconcert voorgeschoteld.

Vervolgens kiezen ze voor drie concertjes, die alle plaatsvinden op schitterende locaties in de binnenstad en telkens gepaard gaan met een hapje en een drankje. “Eerst krijgen ze een woordje uitleg over de locatie van de eigenaar, daarna volgt het concert van een halfuur. Deze worden gebracht door veelal jonge, maar steengoede muzikanten”, zegt Patrick De Greef.

Pianist Geert Synnave kijkt al uit naar zijn concertjes in het Cellebroedersklooster. “Ik speel er in de kapel. Echt een heel fijne locatie. Ik breng mijn Pleyelpiano mee.” Ook huiseigenaar Bart Van der Vorst kijkt ernaar uit. “Ik stelde mijn woning eerder al open, een beetje bang toen. Maar bezoekers hadden altijd veel respect.”

Plaatsen reserveren kan uitsluitend via www.rotarykeerbergen.be. Kaarten kosten 50 euro per persoon. De opbrengst gaat naar de goede doelen van Rotary Club Keerbergen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer