De leerlingen toonden de ministers maar wat graag hun werkjes tegen pesten.
Foto Sven Ponsaerts De leerlingen toonden de ministers maar wat graag hun werkjes tegen pesten.

Ministers Crevits en Gatz bezoeken tentoonstelling tegen pesten

De ministers Hilde Crevits (Onderwijs) en Sven Gatz (Cultuur) hebben vorige week naar aanleiding van de Vlaamse week tegen Pesten een bezoek gebracht aan het project 't Zal WELzijn van de VBS Sint-Michiel (SMIKS) uit Keerbergen. Met het project wordt pesten op school aangepakt.

"Pesten blijft een groot probleem op de Vlaamse scholen", weet minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Een probleem dat men echter niet kan oplossen met eenmalige acties. Leerlingen moeten zich goed, veilig en welkom voelen op school. Vandaar het project."


"Het Overlegplatform Welbevinden van de Vlaamse Onderwijsadviesraad, CANON Cultuurcel en 'Iedereen Leest' slaan de handen in elkaar om scholen en de samenleving te sensibiliseren en bewust te maken met betrekking tot de pestproblematiek", vult minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) aan.


VBS Sint-Michiel uit Keerbergen is een van de 54 deelnemende scholen die sinds november vanuit boeken en verhalen via een creatief project in kaart brengt hoe de sfeer op school is. Samen met illustratrice Sandrine Lambert gingen de leerlingen van het vierde leerjaar creatief aan de slag met tekst, woord en beeld. Trots toonden ze de ministers hun creaties. (SPK)

Lees meer