3 Experimenteren kan dit keer niet in Technopolis zelf, maar thuis en op Tiktok.
David Legreve Experimenteren kan dit keer niet in Technopolis zelf, maar thuis en op Tiktok.

Technopolis en MNM experimenteren samen op TikTok

Het Mechelse doe-centrum Technopolis en radiozender MNM dagen iedereen uit om in augustus wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Door die te posten op TikTok, maken deelnemers kans op een virtual reality-ervaring.

“We willen vanuit Technopolis graag zo veel mogelijk Vlamingen fascineren met wetenschap. Daarom koppelen we wetenschappelijke experimenten aan een leuke uitdaging. Deze kan je zelf thuis, met materiaal dat je doorgaans wel ergens liggen hebt, uitvoeren. We werken samen met MNM, omdat die radiozender heel wat jongeren aanspreekt”, zegt Ester Blockx van Technopolis.

3 Technopolis en MNM gaan samen aan het experimenteren op TikTok.
rv Technopolis en MNM gaan samen aan het experimenteren op TikTok.

Theelichtjes

“MNM postte vandaag het eerste experiment in een reeks van vier. In de video dooft DJ Dorianne Aussems op een heel bijzondere manier twee theelichtjes. Wie erin slaagt om één van de experimenten zelf tot een goed einde te brengen, kan het resultaat posten op TikTok. De winnaar krijgt een ‘VR-experience’ voor 2 personen van VR Base.”

Maffe experimenten

“Om de deelnemers een handje te helpen, toont Technopolis met extra uitleg op TikTok hoe elk experiment in elkaar zit. Op ons TikTok-kanaal vind je trouwens nog heel wat andere leuke video’s met hacks en maffe experimenten. Als het van Technopolis en MNM afhangt, gaat iedereen deze zomer aan het experimenteren.

De wedstrijd van Technopolis en MNM loopt van 3 tot en met 23 augustus.

3 Experimenteren kan dit keer niet in Technopolis zelf, maar thuis en op Tiktok.
David Legreve Experimenteren kan dit keer niet in Technopolis zelf, maar thuis en op Tiktok.

Lees meer