WZC Edouard Remy in Leuven is één van de woonzorgcentra onder de hoede van Zorg Leuven.
vertommen WZC Edouard Remy in Leuven is één van de woonzorgcentra onder de hoede van Zorg Leuven.

Zorg Leuven klaar voor de hitte: “Extra maatregelen in woonzorgcentra, thuiszorg en kinderopvang”

Met de aangekondigde hitte staat Zorg Leuven op scherp om problemen bij ouderen en kinderen te voorkomen. “We hebben een eigen hitteplan met de nodige maatregelen om uitdroging te voorkomen”, zegt Eef Peeters van Zorg Leuven.

Het wordt bijzonder warm de komende dagen en dat is slecht nieuws voor kinderen en ouderen. Het risico op uitdroging door de hitte is niet onbestaande en dat zet het personeel van Zorg Leuven op scherp. Eef Peeters, coördinator communicatie, laat weten dat alle voorbereidingen worden getroffen om de kinderen en de ouderen zo aangenaam mogelijk door de warme periode te helpen. “Er is sowieso het Warmte Actieplan van Zorg Leuven en dat hebben we al enkele jaren”, klinkt het. “Alle personeelsleden van Zorg Leuven hebben extra aandacht voor uitdrogingsverschijnselen en doen er alles aan om uitdroging te voorkomen, zowel bij ouderen als bij kinderen. Van verkoelende voetbadjes tot waterijsjes,… we helpen de bewoners van onze zorgcentra zo aangenaam mogelijk door de hitte. We controleren ook meermaals per dag de temperatuur in de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes. Hetzelfde verhaal voor de kinderopvang want ook kinderen hebben een verhoogd risico op uitdroging op extreem warme dagen. Ook de zorgverleners die aan huis gaan bij de mensen hebben extra aandacht voor signalen die kunnen wijzen op uitdroging. Zorg Leuven is volledig klaar om deze warme dagen zonder problemen door te komen.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Hermys

    Hebben ze het nu ineens nodig om positief uit de hoek te komen?

Lees meer