De rechtbank in Tongeren
Sebastien Smets - Photonews De rechtbank in Tongeren

Foutparkeerder riskeert 12 maanden cel voor weerspannigheid aan agenten

Een dertiger uit Kinrooi riskeert een celstraf van 12 maanden cel en een boete van 1.600 euro omdat hij op 26 maart 2017 zwaar uithaalde naar agenten van de politiezone Carma nadat hij zijn auto fout parkeerde in Maasmechelen. “Ik wist niet dat ze van een mug een olifant zouden maken,” reageerde de man voor de strafrechter.

Volgens de advocaat van de agenten stelde de man zich erg weerspannig op. “Het was een banale verkeersovertreding want die auto stond voor een oprit geparkeerd. Maar de agenten stelden vast dat beklaagde geseind stond en moesten hem daarom meenemen.” Een van hen werd bij de keel gegrepen en de beklaagde stak een zware scheldtirade af. De advocaat vorderde een morele schadevergoeding voor de agenten, die door de man ‘geviseerd’ worden. Zelf minimaliseerde de beklaagde de feiten. “Ik heb misschien wel geroepen maar ze beweren dat ik dingen heb gezegd die ik niet gezegd heb.” Vonnis volgt op 7 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer