Het chirolokaal gaat volgende maand tegen de vlakte.
Marc Meurs / TrekNeFoto Het chirolokaal gaat volgende maand tegen de vlakte.

Geen aprilgrap: Chiro Sint-Martinus verhuist maandag naar oude klaslokalen

De verouderde lokalen van Chiro Sint-Martinus in de Kruisstraat zullen op 1 april worden afgebroken, en neen: dat is geen grap. De jeugdbeweging verhuist naar klasunits die eind april klaar moeten zijn.

Chiro Sint-Martinus zal haar nieuwe onderkomen krijgen in enkele klasunits aangekocht van de stad Maaseik voor een symbolische euro. “Die hebben vroeger dienst gedaan voor basisschool de Beverburcht in de Eerste Straat en zullen in april richting Kinrooi verhuizen”, zegt burgemeester Jo Brouns (CD&V). 

Verhuizen

Het verhaal van nieuwe lokalen voor de Chiro loopt al jaren, maar steeds bleek het financieel een te zware kost. “Het idee van de klasunits vonden we goed", zegt Jens Vandebroek, voorzitter bij Chiro Sint-Martinus. “Komend weekend zullen we het materiaal uit de lokalen halen en onderbrengen in een tijdelijke kadertent. Maandag beginnen de afbraakwerken van de huidige lokalen en als alles naar wens verloopt, zal er de eerste zondag van mei voor de eerste keer Chiro zijn in de nieuwe lokalen.” De algemene werking komt niet in het gedrang.

Naast de nieuwe lokalen voor de Chiro, is er nog in een bijkomende grote ruimte voorzien die dienst zal doen als ontmoetingsruimte voor de buurt of andere verenigingen. Deze lokalen zijn uitgerust met sanitair en een keuken en zullen te huur aangeboden worden door Chiro Sint-Martinus Kinrooi. “Gezien de ontwikkeling en groei van de nabijgelegen nieuwe wijk, is er zo meteen een fijne ontmoetingsplek waar de buurt ook terechtkan”, zegt schepen van Jeugd Peter Nies.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer