GBO

Meer dan 100 voorstellen om gemeente beter te maken

Twee maanden geleden vroeger de gemeente Kinrooi haar inwoners om voorstellen te doen om hun gemeente mooier te maken. Er stroomden meer dan 100 voorstellen binnen.

 De gemeente gaat nu een eerste selectie en die opnieuw voorleggen aan de bevolking. Meer dan 700 inwoners meldden zich aan op het inspraakplatform. 

Er zijn heel wat suggesties om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar ook de zorg voor ouderen in de gemeente op te trekken. Klimaat leeft ook, waaronder het aanplanten van bomen en bos. De aanleg van speelpleintjes staat ook boven aan het verlanglijstje.

De ideeën worden nu herleid tot een aantal basisvoorstellen waar de bewoners zich weer over mogen buigen om ze uiteindelijk op te nemen in de meerjarenbegroting. De betaalbaarheid moet vooral steeds haalbaar blijven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer