De nieuwe beleidsploeg gaat op  2 januari van start in Kinrooi
GBO De nieuwe beleidsploeg gaat op 2 januari van start in Kinrooi

Nieuwe beleidsploeg kiest voor vernieuwing

Drie nieuwkomers in het schepencollege

Het algemeen bestuur van CD&V-Kinrooi heeft de verdeling van de schepenmandaten goedgekeurd. Op 14 oktober behaalde CD&V-Kinrooi 61,1 procent van de stemmen. Daardoor werden 16 van de 23 zetels toegewezen aan CD&V en kreeg de partij het voorrecht om de burgemeester en vijf schepenen aan te duiden.

Van het vorige college worden burgemeester Jo Brouns en Wim Rutten en Anita Meerten als schepenen gehandhaafd. Zij worden vanaf 2 januari 2019 bijgestaan door nieuwkomers Mark Hoedemakers, Peter Nies en Sylvie Henckens.

Jacky Daemen behoudt zijn functie als voorzitter van de gemeenteraad en Jeannine Veugelaers werd aangeduid als CD&V-fractieleidster. Burgemeester Jo Brouns behoudt de volgende bevoegdheden: Veiligheid, Omgeving (ruimtelijke ordening), Wonen, Mobiliteit, Communicatie en intergemeentelijke/internationale samenwerking. Hij krijgt er het pakket Toerisme bij.

Wim Rutten blijft schepen van Financiën, Landbouw, Kerkfabrieken, Ciro en Waterlopen. Hij krijgt de bevoegdheden technische dienst, Openbare Werken en AGB erbij.

Anita Meerten (in de vorige legislatuur OCMW-voorzitster) wordt nu als schepen bevoegd voor Sociale Zaken (OCMW), het woonzorgcentrum, het senioren- en welzijnsbeleid en het bijzonder comité sociale dienst.

Peter Nies (27 jaar, al sinds 2013 gemeenteraadslid) wordt verantwoordelijk voor Jeugd, Dorpsontwikkeling en Buurtwerking, Burgerparticipatie, Digitalisering en Innovatie, Fietsbeleid, Lokale Economie en Werkgelegenheid, Klimaatbeleid en Dierenwelzijn.

Mark Hoedemakers (38 jaar, ook gemeenteraadslid sinds 2013) krijgt de bevoegdheden Cultuur, Sport en Onderwijs, evenals het Vrijetijdsbeleid, Lokaal Verkeer, Natuur en Bos, Begraafplaatsen, Feestelijkheden en Markten.

Sylvie Henckens (52 jaar, voor de eerste keer verkozen) zal de dossiers opvolgen die te maken hebben met kinderopvang, burgerzaken, bibliotheek, erfgoed, gezondheids- en preventiebeleid.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer