3 Rendocan wil een instituut bouwen om onderzoek te voeren naar medicinale cannabis.
WFA Rendocan wil een instituut bouwen om onderzoek te voeren naar medicinale cannabis.

Provincie Limburg levert bouwvergunning af voor onderzoeksinstituut medicinale cannabis

De Limburgse deputatie heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een onderzoeksinstituut voor de teelt van medicinale cannabis op de site van Agropolis in Kinrooi. “Dit centrum biedt wetenschappers een plek om onderzoek te voeren naar cannabis van farmaceutische kwaliteit”, zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors.

De Limburgse deputatie laat er geen gras over groeien. Dinsdag heeft de Kamercommissie Volksgezondheid het wetsvoorstel goedgekeurd voor de oprichting van een cannabisbureau dat moet toezien op de teelt van cannabis voor medisch gebruik. En donderdag werd al de eerste vergunning afgeleverd voor de bouw van een nieuwe loods met klimaatkamers voor de productie van medicinale cannabis. Het gebouw zal verder een onderzoekslabo en een labo voor kwaliteitscontroles hebben en ook kantoren, vergaderzalen en logistieke en technische ruimtes. In totaal zullen er 75 mensen tewerkgesteld worden. 

Agropolis in Kinrooi biedt ruimte aan startende bedrijven die zich toeleggen op innovatieve en milieubewuste landbouw. Op deze site heeft Rendocan bvba de exclusieve rechten om een onderzoeksinstituut te bouwen voor de productie en verwerking van medicinale cannabis. 

3 In Nederland wordt al langer medicinale cannabis verbouwd.
Hollandse Hoogte In Nederland wordt al langer medicinale cannabis verbouwd.

MS-patiënten

Het gebruik van medicinale cannabis is wereldwijd in opmars, onder andere als middel tegen chronische pijnen, misselijkheid bij kankerpatiënten en spasmes bij MS-patiënten. In België is tot nu toe maar één vorm van medicinale cannabis toegestaan, de neusspray Sativex. De teelt moet steeds gebeuren onder strikte controle van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Van legalisering van cannabis voor recreatieve doeleinden is geen sprake.

3 Gedeputeerde Inge Moors.
RV Gedeputeerde Inge Moors.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer