D. daagde zelf niet op voor de rechtbank en liet zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat
Mine Dalemans D. daagde zelf niet op voor de rechtbank en liet zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat

Stalker terroriseert ex vijf jaar lang, maar moet nu 37 maanden de cel in

De relatie van D. ( 31) uit Kinrooi en zijn vriendin liep na zes jaar in 2013 al op de klippen. Sindsdien bleef hij zijn ex uit Bree hardnekkig stalken. “Hij maakte haar ’s nachts wakker, vernielde haar bromfiets, trapte meerdere keren haar deur in en trok haar bij de haren over de grond,” beschreef de advocaat van het slachtoffer. De dertiger kreeg een celstraf van 37 maanden.

D. kreeg eerder al een contactverbod, maar lapte dat aan zijn laars. “Het is gruwelijk. Die man is geestesgestoord en gevaarlijk. Zodra we de rechtszaal verlaten hebben, begint het opnieuw. Geef hem dus een krachtig signaal,” vroeg de advocaat van de ex aan de strafrechter in Tongeren. “We moeten hem financieel ook niet ontzien, want hij bezit drie woningen maar heeft lak aan alles en iedereen.” D. werd in het verleden al tweemaal opgenomen en gaf toe dat hij zijn ex belaagd had. 

Tussen 2014 en 2018 reed hij voortdurend naar de woning van de vrouw, wachtte haar op, belde aan, bespuwde en bedreigde haar. Hij belde en sms’te haar onophoudelijk. Op 4 april 2018 ging hij zelfs aan de haal met haar bankkaart om geld af te halen. Vier keer trapte hij haar voordeur kapot om binnen te geraken. Volgens de openbare aanklager haalde D. ook agressief uit naar zijn eigen ouders.

D. daagde niet op voor de strafrechter en liet zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat. “De feiten zijn ernstig en bijzonder verontrustend, temeer daar uit de stukken van de burgerlijke partij blijkt dat de situatie steeds onrustwekkender wordt,” luidde het vonnis. Naast de celstraf kreeg de dertiger een boete van 800 euro. Hij moet zijn ex ook een schadevergoeding van 7.625 euro betalen.

Lees meer