TV Limburg

VIDEO. Katje met strop rond de nek en kogel boven pootje aangetroffen in Bree

Een zwerfkat die werd binnengebracht bij een Limburgs dierenopvangcentrum, blijkt rond te lopen met een strop rond de nek en een kogel boven één van haar pootjes, meldt TV Limburg. 

Het katje werd gevonden in Bree en is ondergebracht bij de vzw Dieren in Nood in buurgemeente Kinrooi. Verzorgster Sofie nam de kat mee naar de dierenarts om haar te steriliseren. Een röntgenfoto bracht daar de zware mishandeling aan het licht. Wie de kat heeft mishandeld is onbekend, de dierenverzorgster zoekt via sociale media naar tips en getuigen. Sofie vreest dat het katje niet het enige slachtoffers is van geweld. In de buurt zouden wel vaker katten verdwijnen. Het katje adopteren lijkt uitgesloten, daar het beestje erg angstig reageert. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eida Lam

    Misschien geraakt door verloren kogel? Het lijkt me straf dat die van dichtbij zou zijn afgeschoten en er niet los door is gegaan, of dat dat beestje dat uberhaupt zou overloven. Dus misschien proberen wurgen toen er werd ontdekt dat het nog leefde. Desalniettemin, wat me het meest treft in dit artikel is dat de verzorgster het meenam om te laten STERILISEREN. Dus niet voor de kogel en niet voor het koord?

  • Sophie Vanmalleghem

    Ik hoop dat er verder voor het katje zal gezorgd worden?

Lees meer