Ronny De Coster

Brandweer urenlang in de weer met brandende silo in Kluisbergen

Manschappen van de brandweerposten Kluisbergen en Oudenaarde zijn vandaag urenlang in de weer geweest om een brand in een silo van een schrijnwerkerij in Kluisbergen te blussen.

In de silo slaat het bedrijf houtsnippers op die worden gebruikt als brandstof voor de verwarmingsinstallatie. In die houtvoorraad is in de voormiddag brand ontstaan. Het ging niet om uitslaande vlammen, maar om smeulend vuur in de tank.  Manschappen van de brandweer Kluisbergen kregen versterking van de collega’s in Oudenaarde, omdat de tank helemaal moest worden leeggemaakt. 

Bij een brand in zo’n silo moet de hele voorraad eruit, omdat de houtsnippers anders blijven smeulen. Dat is een gigantisch werk, want het moet gebeuren met behulp van schoppen.

De brand in de silo vormde geen gevaar voor omliggende gebouwen, omdat de installaties apart staat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer