De sportweek werd afgesloten met een feest in de kantine van voetbalclub VV Volkegem.
rv De sportweek werd afgesloten met een feest in de kantine van voetbalclub VV Volkegem.

Buurtsportweek in Volkegem blijkt schot in de roos

In de wijk Riedekens in Ename hebben kinderen deelgenomen aan een zogenaamde buurtsportweek, waarbij ze kennis konden maken met allerlei sporten. 

De week werd afgesloten met een gezellig buurtfeest in de voetbalkantine van VV Volkegem. Vele kinderen hebben zich een week lang kunnen uitleven met sessies volleybal en honkbal onder leiding van enthousiaste vrijwilligers. “Op vrijdag waren er al drie maal zoveel kinderen aanwezig als op maandag, een teken dat onze aanwezigheid en oproep goed onthaald werden in de wijk”, bedenkt schepen Sociale Zaken Mathieu Mas (CD&V).

Het pilootproject van Buurtsportwerking kwam vorig jaar tot stand op initiatief van rugbyclub Rhino’s, SHM Vlaamse Ardennen en OCMW Oudenaarde. “Niet alle kinderen vinden de weg naar de sportclub. Daarom brengen wij de sport tot bij hen”, zegt sportschepen Peter Simoens (Open Vld).

Door het succes toen werd er toen beslist om een vervolg te geven aan dit initiatief en verder uit te breiden naar andere sporten en wijken. Deze zomer was er ook al een Buurtsportweek in Eine. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer