De dertiger sloeg toe op bouwwerven.
Bollen De dertiger sloeg toe op bouwwerven.

Dertiger riskeert drie jaar cel voor werfdiefstallen

Een 33-jarige man uit Moeskroen riskeert voor de rechtbank in Kortrijk een celstraf van drie jaar en de verbeurdverklaring van zijn Volvo. Hij wordt verdacht van zes werfdiefstallen in Roeselare en Waregem waarbij telkens gloednieuwe inbouwapparaten en werkmateriaal gestolen werd.

Sinds 17 april verblijft Jimmy D. in de cel. Een huiszoeking maakte duidelijk dat er buit van een werfdiefstal op 27 februari in de Holstraat in Waregem aanwezig was. Bovendien kon een gloednieuwe verwarmingsketel van een andere werfdiefstal gevonden worden. Bij de diefstal in Waregem kon bovendien de nummerplaat van zijn Volvo C30 genoteerd worden. Een schoenspoor op een werf waar op 31 januari 2018 vijf boilers verdwenen, leidde ook naar D. Tot slot kon Jimmy D. op 6 februari 2018 samen met een twintiger in Roeselare ’s nachts in de buurt van een werf door de politie in zijn auto aangetroffen worden. D. bekende twee werfdiefstallen in Roeselare en Waregem maar ontkende zijn betrokkenheid bij drie andere. Hij verviel in oude gewoontes door financiële problemen. Hij liep eerder al veroordelingen voor (werf-)diefstallen op. Medebeklaagde Filippo B. vroeg de vrijspraak. “Ik zat als passagier in de wagen van mijn vriend, meer niet. We hadden die nacht niet de bedoeling diefstallen te plegen”, verdedigde hij zich. Vonnis op 26 augustus.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer