Ronny De Coster

Gewapende en gemaskerde overvallers knevelen slachtoffer bij homejacking in Kluisbergen

In een villa aan de Ronde van Vlaanderenstraat op de grens van Kluisbergen en het Waalse Mont-de-l’Enclus hebben twee gemaskerde en gewapende mannen vanavond een gewelddadige homejacking gepleegd. Ze knevelden hun slachtoffer en bedreigden de man met een mes en een vuurwapen.

De overval gebeurde maandagavond in een huis net over de taalgrens tussen Kwaremont (Kluisbergen) en Mont-de-l’Enclus. De daders belden aan en bedreigden meteen de bewoner toen die de deur open maakte.

De beide overvallers hielden hun gezicht verstopt achter een bivakmuts. Ze waren ook alle twee gewapend: de ene droeg een revolver, de andere had een mes bij. Terwijl ze de bewoner met die wapens bedreigden, dwongen ze hem om op een stoel te gaan zitten. Daar bonden ze de man met touwen aan vast.

Weg met geld en auto

In het huis gingen de overvallers op zoek naar geld. Het is niet duidelijk hoe groot de som is die ze hebben gestolen. Ze graaiden ook de autosleutels van het slachtoffer mee en vertrokken met zijn wagen. Het voertuig is verder in de straat stil gevallen, waarna de gangsters te voet zijn weg gevlucht. Politiepatrouilles van de zones Ronse en de Vlaamse Ardennen en hun Waalse collega’s hebben in de wijde omgeving nog een klopjacht georganiseerd. Rond het huis is ook nog gezocht met een speurhond. Maar de overvallers zijn kunnen ontkomen. De politie heeft ook het Buurtinformatienetwerk opgestart en roept op tot waakzaamheid in en rond Kwaremont en Mont-de-l’Enclus. Volgens het signalement is er sprake van een dader van rond de vijftig en een kompaan van ongeveer twintig jaar. Het is niet bekend welke taal de overvallers spreken.

Zwaar onder de indruk

Het slachtoffer van de gewelddadige homejacking is een zakenman van middelbare leeftijd. Hij raakte bij de overval niet gewond, maar verkeerde wel in shock. De man was te zwaar onder de indruk om te getuigen over wat hem was overkomen.

Het parket van Doornik heeft een forensisch team gestuurd om de villa waar de homejacking zich heeft afgepeeld en de auto van het slachtoffer op sporen te onderzoeken.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • avelino garcia

    Het leven in België is gevaarlijker geworden voor de modale burger , dankzij de laksheid van politiek en gerecht en de liberale open grenzen politiek, wie hier aankomt zonder middelen van bestaan kan zich hier moeiteloos installeren en aan zijn criminele activiteiten beginnen , worden ze gesnapt dan nog blijven ze gewoon rondlopen en doen ze gewoon verder. Alleen als er een politieker belt voor inbraak staan ze er binnen de 5 min. met 4 combi's.

  • Josiane De Rouck

    Nergens nog veilig ...!

Lees meer