3 De afbladderende verf valt op.
Henk Deleu De afbladderende verf valt op.

Hoekgevel residentie Evergreens kampt
met vochtproblemen

Opvallend beeld in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, waar een hoekgevel vlak bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk met afbladderende verf kampt. Het betreft een deels zeventiende eeuws pand, heringericht als residentie Evergreens. Er zit vocht in de hoekgevel, die in de nieuwbouw is ingebed. Binnen is er geen schade. “Het vocht zit enkel in de baksteen”, benadrukt architect Patrick Six.

Het pand, waar lang geleden nog een steengrillrestaurant zat, stond 15 jaar leeg. Het was jaren een bouwvallige en vuile hoek. “De hoekgevel werd dan ook jaren aan regen blootgesteld, zowel binnen als buiten”, zegt Patrick Six. “Er zijn ontvochtigers geplaatst. Wat helpt, maar er zit nog altijd vocht in dat nu verder moet uitdrogen. Een vochtmeter meet om de twee à drie maanden de toestand op. Het kan nog een tijdje duren, vooraleer de gevel volledig uitgedroogd is. Pas als dat het geval is, zal de gevel volledig afgewerkt worden. Nu is er enkel tijdelijke verf. Dat die afbladdert, is normaal”, aldus Patrick Six. De stijlvolle residentie Evergreens omvat drie luxeflats. Het beeld van de afbladderende verf werd op de Facebookpagina ‘Je bent van Kortrijk als’ gedeeld. Residentie Evergreens werd goed een jaar geleden voorgesteld. Dat artikel lezen kan door hier te klikken.

3 De hoekgevel, niet ver van de Onze-Lieve-Vrouwekerk
Henk Deleu De hoekgevel, niet ver van de Onze-Lieve-Vrouwekerk
3 De residentie werd goed een jaar geleden voorgesteld.
Henk Deleu De residentie werd goed een jaar geleden voorgesteld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer