Het vernieuwde kruispunt (onderaan zie je de Stijn Streuvelslaan en bovenaan de Doorniksesteenweg) is bijna af.
gemeente Avelgem Het vernieuwde kruispunt (onderaan zie je de Stijn Streuvelslaan en bovenaan de Doorniksesteenweg) is bijna af.

Kruispunt Doorniksesteenweg opent vrijdag

De zware verkeershinder in het centrum van Avelgem is bijna verleden tijd. Nu eind deze week zo goed als zeker het vernieuwde en beveiligde kruispunt van de Doorniksesteenweg met de Stijn Streuvelslaan en de Stationsstraat voor het verkeer heropent. De ingrijpende werken zijn er sinds begin april bezig.

“Het kruispunt krijgt meer en meer vorm”, laat burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen) op Facebook weten. “Een eerste asfaltlaag is gegoten. Dinsdag wordt verder gewerkt, om woensdagavond te finaliseren. Daarna volgt er nog wat opkuis- en opknapwerk, onder meer van de putdeksels. Het ziet er meer en meer naar uit dat we het kruispunt vrijdag kunnen openen. Laat ons hopen dat er geen kink meer in de kabel komt. We geloven erin”, aldus Lut Deseyn. Aannemer Growebo maakte er werk van een nieuwe gescheiden riolering. De bovenbouw is vernieuwd met de focus op een betere verkeersdoorstroming en meer zichtbaarheid, wat goed is voor de veiligheid op het kruispunt. De werken zijn uitgevoerd in opdracht van het agentschap wegen en verkeer (AWV).

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Renaat De Smedt

    Al goed maar op 19 augustus zijn er terug wegenwerken te Avelgem en brengt terug heel veel miserie en problemen voor zowel bewoners als verkeer mee. Het rond punt aan de Colruyt voor van en naar Outrijve te rijden wordt grondig vernieuwd.

Lees meer