Ronny De Coster

Morgen in alle brandweerkazernes van de Vlaamse Ardennen hulde aan verongelukte brandweermannen

In de kazernes van alle brandweerposten in de Vlaamse Ardennen vindt dinsdagavond een kleine herdenkingsplechtigheid plaats voor brandweermannen Chris Medo en Bennie Smulders, die om het leven kwamen bij een brand in Heusden-Zolder.

Verschillende korpsen in Vlaanderen hebben maandag al een minuut stilte georganiseerd om de twee verongelukte collega’s te eren.

In de brandweerzone Vlaamse Ardennen (Bvlar) trekken brandweermannen en -vrouwen dinsdagavond naar hun kazernes, waar om halfacht een eerbetoon plaatsvindt.

“We zijn zwaar aangeslagen door wat er is gebeurd. Het doet ons nog maar eens beseffen dat de job van brandweerman of -vrouw een risicoberoep is, ook al is het zo niet erkend”, bedenkt Peter De Vijlder, hoofd van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen. “Uit respect voor onze overleden collega’s hangen de vlaggen aan onze kazernes halfstok. De postverantwoordelijk van elke kazerne zal een korte toespraak houden en dan is een moment van stilte voorzien”, legt De Vijlder uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer