Axel Weydts op de strook jaagpad waar er openbare ledverlichting komt.
Henk Deleu Axel Weydts op de strook jaagpad waar er openbare ledverlichting komt.

Nieuwe ledverlichting op Trakelweg langs Leie: “Grote Markt, Diksmuidekaai en Guldenspoorpad volgen”

Een duistere strook van de Trakelweg in Bissegem krijgt eindelijk openbare verlichting. Het gaat over het deel van het fiets- en wandelpad langs de Leie tussen de Vrije Aard- en Neerbeekstraat. “De Trakelweg is een veilige en snelle verbinding tussen Kortrijk, Bissegem, Wevelgem en Menen. Door het pad uit te rusten met ledverlichting én een nieuwe laag asfalt, verhogen we het comfort en de veiligheid voor fietsers en wandelaars”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

De nieuwe laag asfalt is een must, want nu zijn er veel opstekende boomwortels. Die worden aangepakt en terug effen gemaakt. De nieuwe openbare ledverlichting van Fluvius is dimbaar en efficiënt. Het energieverbruik is minder, wat ook goed is voor minder CO2-uitstoot. Wanneer de werken starten in de Trakelweg in Bissegem, is nog niet duidelijk. “Dat kunnen we nog niet zeggen, al zal het zeker nog dit jaar zijn, liefst voor de donkere maanden”, zegt Axel Weydts. “Het is trouwens de ambitie van de stad om op termijn alle 16.000 lichtpunten in de stad te vernieuwen”, gaat Axel Weydts verder. “Zo staat de omschakeling naar ledlampen binnenkort gepland op de Grote Markt, langs de fietssnelweg Guldenspoorpad en langs de Diksmuidekaai in Kortrijk”, aldus nog Axel Weydts.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Vanmarcke

    @Arnold Ik ben als nieuwe inwoner van Kortrijk heel erg tevreden over hoe het stadsbestuur heeft geluisterd naar mijn vraag naar het plaatsen van (betere) verlichting tussen Kortrijk en Wevelgem langs de Leie. Ze hebben ook, ondanks het feit dat andere overheden en Fluvius mee aan tafel zaten, heel snel actie ondernomen. Waarvoor dank!

  • Bruno Vancraeynest

    Meer verlichting op het Bruyningepad zou ook wel mogen. Heel druk bereden maar een deel is nog zonder verlichting. Griezelig stuk in de donkere winter.

Lees meer