De roetsjbaan Wild Mouse is één van de blikvangers van de foor op de Markt dit jaar.
Henk Deleu De roetsjbaan Wild Mouse is één van de blikvangers van de foor op de Markt dit jaar.

Nu echt aftellen naar Waregem Koerse Feesten:
foor opent donderdag

De Waregem Koerse Feesten starten nu donderdag 22 augustus. Dat betekent vijf dagen feest als aanloop naar het hoogtepunt, Waregem Koerse of de hoogmis van de paardenrennen in de hippodroom op dinsdag 27 augustus. Donderdagavond opent de Koerse Foor. Blikvanger dit jaar op de Koerse Foor is de Wild Mouse. Dat is een roetsjbaan die je tot op 12 meter hoogte brengt.

De foor op de Markt start zoals de traditie het voorschrijft om 18 uur met een officiële opening en een portie gratis oliebollen. Gevolgd door een gratis kwartier kermis van 18.15 tot 18.30 uur uur en om 19 uur de steeple geschenkenworp voor kinderen tot 12 jaar. Het stadsbestuur gooit vanop het balkon van het vroegere stadhuis honderden pluchen paardjes, beertjes en popjes naar beneden. Aan andere klassieke toppers op de foor geen gebrek zoals G Force, Deca Dance en Carrousel Galopant. Er staan 25 attracties op de Markt. Deze krant houdt u op de hoogte en brengt vanaf donderdag een reeks met nieuwtjes van de Koerse Feesten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de opgedreven camerabewaking, de aandacht voor duurzaamheid met de verdere opkomst van herbruikbare bekers, het internationaal straat- en circustheater De Kleinste Steeple en het festival Waregem Koerse Music. Hoe warm wordt het? Onze weerman Nicolas Roose van het Weerstation Waregem vertelt alles over het stralende zomerweer en mogelijk zelfs een hittegolf. Begin volgende week brengen we ook een voorbeschouwing op Waregem Koerse zelf, waar 45.000 bezoekers worden verwacht. De Koerse Feesten, tot en met woensdag 28 augustus in hartje Waregem, lokken elk jaar alles samen tot 100.000 feestvierders.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer