Brandweerzone Vlaamse Ardennen.
Koen Moreau Brandweerzone Vlaamse Ardennen.

Opendeurdagen bij Brandweerzone Vlaamse Ardennen post Kluisbergen

Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) zet op zaterdag 24 augustus de deuren open bij brandweerpost Kluisbergen.

Tijdens de opendeurdag worden de bezoekers getrakteerd op verschillende demo’s, brandbestrijding, hoe omgaan met warmtebeeldcamera, ontzetting bij verkeersongevallen en diverse parcours voor kinderen en volwassenen. Van 11 tot 16 uur kan je in brandweerpost Kluisbergen ook terecht voor een duikinitiatie. Je moet daarvoor wel in het bezit zijn van een zwermbrevet. “Onze opendeurdagen zijn een absolute opportuniteit voor de burger en de brandweer om met elkaar in contact te komen. Bezoekers zien er hoe de brandweer te werk gaat en over welke middelen we hiervoor beschikken. Een goede communicatie tussen burger en brandweer is essentieel voor een goed presterende hulpverlening”, zegt zonecommandant Peter De Vijlder.

Een gedetailleerde omschrijving van de activiteiten is terug te vinden op www.bvlar.be of op de Facebookpagina Brandweerzone Vlaamse Ardennen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer