photo_news

Politie waarschuwt: in week tijd vier Ronsenaars bestolen aan bankautomaat

De voorbije week zijn in Ronse al minstens vier personen het slachtoffer geworden van oplichting aan een bankautomaat. De daders kijken mee over de schouder om de code te kennen en weten daarna ook de bankkaart mee te grissen. De politie roept op om waakzaam te zijn bij het uitvoeren van verrichtingen aan bankautomaten.

Meestal viseren de daders oudere personen. De slachtoffers worden tijdens het afhalen van geld of bij andere verrichtingen aan de bankautomaat aangesproken. De daders geven aan dat de bankkaart van het slachtoffer is ingeslikt en dat de pincode opnieuw moet worden ingegeven.

Op het moment dat de bankkaart uit het toestel tevoorschijn komt, wordt het slachtoffer even afgeleid en haalt de belager de kaart eruit en verdwijnt hij. Aangezien hij het slachtoffer de code heeft zien intikken, heeft de dief alles in handen om de bankkaart te gebruiken. De politie van Ronse roept op om aan een bankautomaat waakzaam te zijn en omstaanders te vragen om wat afstand te nemen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer