3 De lopers konden kiezen tussen een parcours van 7, 11 of 15 kilometer.
Lieke D'hondt De lopers konden kiezen tussen een parcours van 7, 11 of 15 kilometer.

Recordeditie voor Enclusa Trail: kleine 1.200 lopers doorkruisen het Kluisbos

De vijfde editie van de Enclusa Trail heeft zich een groot succes getoond. 1.172 deelnemers liepen 7, 11 of 15 kilometer door het Kluisbos. Ook de kinderen konden hun eigen trail run lopen rond het recreatieoord in het Kluisbos.

“Dit is onze beste editie tot nu toe”, zegt Vincent Siringo van Sportevents. “Er blijft bijna geen enkel pad in het Kluisbos onbenut en qua deelnemersaantal deden we nooit beter. We zijn vijf jaar geleden gestart met 120 lopers en jaar na jaar zijn we gegroeid.” 

Ook nu zien de organisatoren nog ruimte voor progressie. “Volgend jaar zullen we wellicht een extra afstand aanbieden. We zijn al een parcours aan het uitstippelen. We kunnen de lopers ook nog in verschillende waves laten starten, dus we zitten zeker nog niet aan onze maximumcapaciteit.”

3 De Enclusa Trail was een groot succes.
Lieke D'hondt De Enclusa Trail was een groot succes.
3 "We laten bijna geen enkel pad in het Kluisbos onbenut."
Lieke D'hondt "We laten bijna geen enkel pad in het Kluisbos onbenut."

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer