2 De 43ste Rollofeesten komen eraan.
Rollofeesten De 43ste Rollofeesten komen eraan.

Rollofeesten zetten vol op West-Vlaamse artiesten in: “Jonge bands een kans geven”

Het dorp Rollegem maakt zich op voor de 43ste Rollofeesten. Er wordt bijna uitsluitend met West-Vlaamse artiesten gewerkt. “Dat doen we om jonge bands een kans te geven”, zegt Mickel Schepens, voorzitter van de vzw Folkloreraad. De Rollofeesten steunen dit jaar Tejo. Die organisatie biedt psychotherapeutische hulp aan jongeren tussen 10 en 20 jaar.

De Rollofeesten in de dorpskern onderschat je best niet. Want het is na de Tinekesfeesten in Heule het tweede grootste meerdaagse volksfeest in de deelgemeenten van Kortrijk. En het kan nu al niet stuk, want het weer belooft zomers te worden komend weekend. De feesten openen op vrijdag 23 augustus met een optreden van dj So-Fiesta. Zaterdag 24 augustus start met klokkengelui en kanongebulder om 10.45 uur en een officiële opening om 11 uur. Dat is zo beslist omdat de officiële opening al op vrijdag doen niet aangewezen is omdat er die dag in Kortrijk zelf ook de wielerwedstrijd Kortrijk Koerse is. De officiële opening zaterdag om 11 uur past beter en omvat toespraken, een optreden van het koor Crescendo, de bekendmaking van de meest verdienstelijke persoon van Rollegem, de opening van een kunsttentoonstelling en een receptie. Nog op het programma zaterdag: een welkom aan de nieuwe Rollegemnaren (11.30 uur), een show van toneel Trees & Tresor (12 uur), Cabaretti Orchestra (13.30 uur), een hockey-initiatie (14 uur), straatanimatie met De Vette Pistons (15 uur), cyclo- en stepcross (15.30 uur) en shows van Moonsnake (17.30 uur) en opnieuw Trees & Tresor (18 uur).

2 De huldiging van de meest verdienstelijke Rollegemnaar van het jaar in 2018. Dat was toen Michel Hoornaert.
Rollofeesten De huldiging van de meest verdienstelijke Rollegemnaar van het jaar in 2018. Dat was toen Michel Hoornaert.

Travestieshow

Zaterdagavond zijn er optredens van The Gate (19 uur), Z-Curse (21 uur), Green Onions (23 uur) en dj T-Pulse & Clyde (1 uur). Op zondag 25 augustus denderen de Rollofeesten verder met een rommelmarkt vanaf 7 uur, een expo met kunst (10 uur), een aperitiefconcert met The Almost Swinging Jazz Band (11.30 uur), een barbecue (12.30 uur), rugby-initiatie (14 uur), optreden van The Gambits (14.30 uur) en doorlopend kinderanimatie vanaf 14.30 uur. Er staan trouwens ook het hele weekend door springkastelen. De Rollofeesten worden afgesloten met optredens van De Kemels om 16.30 uur en Barak Friture om 18.30 uur en een wervelende travestieshow met Les Folles de Gand om 20.30 uur. Nog meer info kan je volgen op de Facebookpagina Rollofeesten Rollegem.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer