De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.

Stelende illegaal stuurt kat naar rechtbank

Een stelende illegale man riskeert voor de correctionele rechtbank van Kortrijk één jaar effectieve celstraf voor diefstallen. De man daagde niet op voor zijn proces.

In de nacht van 22 op 23 juni 2019 drong Belahual B. in Kortrijk binnen in een woning. Hij doorzocht het hele huis en ging er met een gsm en laptop van de zoon des huizes vandoor. Op camerabeelden van een restaurant in de buurt was B. te zien. Hij dook op 25 juni ook op beelden op na de diefstal van een elektrische step. Bij zijn arrestatie bleek hij in het bezit te zijn van cannabis en xtc. Hij kreeg een dagvaarding in snelrecht in de handen gestopt; maar dat inspireerde hem niet om naar zijn proces af te zakken. De bewoner van de woning waar werd ingebroken, stelde zich burgerlijke partij. De zaak gaat op 5 november verder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer