Vrijwilligers trotseren de warmte om alles klaar te maken voor de Zulzeekse Feesten.
Lieke D'hondt Vrijwilligers trotseren de warmte om alles klaar te maken voor de Zulzeekse Feesten.

Voorbereidingen Zulzeekse Feesten in hitte: “Zwaar werk doen we ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds”

De opbouw van de Zulzeekse Feesten is volop aan de gang. Op een weide achter de kerk van Zulzeke zijn vrijwilligers druk in de weer met het optrekken van de tent, het bouwen van een bar en het aankleden van het feestterrein.

Het zijn niet de ideale omstandigheden om met de opbouw van een groot evenement te starten, maar de vrijwilligers van de Zulzeekse Feesten werken ondanks de hitte onverminderd voort. “We proberen het zware werk ’s ochtends vroeg en ’s avonds te doen”, zegt één van de organisatoren Brecht Lietar. “Tijdens de middag kunnen we de lichtere taakjes in de tent doen en natuurlijk nemen we voldoende drankpauzes in een koele ruimte.”

Nieuwe indeling

Het feestterrein zelf krijgt een nieuwe indeling. De ingang blijft op dezelfde locatie, maar er komt vooraan een grotere, zelfgebouwde bar om de streekbieren te promoten. Er komt ook een gezellige zithoek en in de lengte van het terrein is een zone voor het foodtruckfestival met 15 foodtrucks op zondag.

De Zulzeekse Feesten houden het dit jaar op Vlaamse acts, met onder meer de Guy Swinnen Band, Raymond van het Groenewoud, Cookies and Cream en Cincloon. “De weergoden plannen ideaal weer en het programma ziet er veelbelovend uit”, zegt medeorganisator Peter Decordier. “De VIP-tickets voor zaterdag zijn al allemaal verkocht en het watervoetbaltornooi op zondag is volzet. Er zijn wel nog gewone tickets te verkrijgen voor vrijdag en zaterdag en voor de streekbierentocht op zondag.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • bernard lutsenko

    respect voor deze mensen!! wat een helden! het gezelligste feest van de Vlaamse Ardennen!!

Lees meer