3 De krant van gisteren krijgt alvast een speciale plek in Martine's Clubhoekje.
Joeri Seymortier De krant van gisteren krijgt alvast een speciale plek in Martine's Clubhoekje.

"Apetrots op ons Gouden Joske"

KNESSELARE IS SINDS ENKELE MAANDEN THUISBASIS VAN DRIBBELKONT IZQUIERDO

Knesselare is apetrots dat de nieuwe Gouden Schoen, José Izquierdo van Club Brugge, in hun dorp woont. De salsaspits verhuisde vorig jaar naar de Eentveldstraat. Gisterenochtend waren de buren er als de kippen bij om 'Joske' te feliciteren.

"Soms zien we hem dansen voor zijn venster", zeggen ze.


Knesselare is momenteel het centrum van de voetbalwereld, nu inwoner José Izquierdo de Gouden Schoen naar het dorp heeft gebracht. Sinds september vorig jaar woont de stervoetballer met Colombiaanse roots in een nieuwbouwwoning in de Eentveldstraat. Hij woont er alleen met zijn hond Lucho.


"Natuurlijk zijn we trots dat de beste voetballer van het land in onze straat woont", zegt overbuurvrouw Rita De Pauw. "Hij is hier vorig jaar in september komen wonen. Wanneer hij thuis komt of 's ochtends vertrekt, dan zwaait hij altijd heel vriendelijk. Ik heb hem vandaag zelfs al op zijn oprit proficiat kunnen wensen, net voor hij naar Brugge vertrok. In het begin was het wel wat schrikken toen ze vertelden dat er een heel bekende voetballer recht tegenover onze deur kwam wonen. Maar ondertussen zijn we dat al gewoon en is hij een buur zoals alle andere. Misschien komt er in de zomer wel een leuk buurtfeest? Als hij hier dan nog zal zijn natuurlijk. Want de winnaar van een Gouden Schoen wordt meestal snel verkocht aan een buitenlandse ploeg. En dan zijn we hem kwijt, natuurlijk."

3 Superfan Martine Schelstraete was verheugd toen ze ontdekte dat Izquierdo in haar achtertuin kwam wonen.
Joeri Seymortier Superfan Martine Schelstraete was verheugd toen ze ontdekte dat Izquierdo in haar achtertuin kwam wonen.

Danser

José Izquierdo heeft natuurlijk meer dan een voltijdse bezigheid aan zijn voetbalcarrière. In de Knesselaarse cafés en winkels krijgen ze hem dan ook zelden te zien. "Je ziet hem vooral vertrekken en thuis komen", zegt buurvrouw Rita. "Ik zie hem wel heel veel met zijn hond spelen. Daarnaast merk ik dat het een heel muzikale jongen is. Als hij thuis is zet hij de muziek volle bak. Ik zie hem soms zelfs dansen door het venster. Hij swingt dus niet enkel op het veld. Ach, die jongen is veel alleen. Hoe moet hij zich anders bezighouden?"


Eén straat verderop, in de Geuzestraat, woont Martine Schelstraete (52). Zij is al 38 jaar trouwe supporter van Club Brugge en apetrots dat de Colombiaanse dribbelkont en Gouden Schoen 'Joske' in haar achtertuin woont. "Joske woonde eerst op een appartement in Brugge, samen met Felipe Gedoz", weet superfan Martine. "Toen die vertrok wou Joske niet alleen in Brugge blijven. Hij heeft mij verteld dat hij wat meer rust wou, en zo is hij in Knesselare terechtgekomen. Op een boogscheut van Brugge, maar toch in alle rust. Hij vertelde me dat hij Knesselare leuk en rustig vindt, maar dat hij zijn familie wel heel erg mist."

3 Overbuur Rita De Pauw ziet Izquierdo soms dansen in zijn woning: "Als hij thuis is zet hij de muziek volle bak".
Joeri Seymortier Overbuur Rita De Pauw ziet Izquierdo soms dansen in zijn woning: "Als hij thuis is zet hij de muziek volle bak".

Triomftocht

Martine is een en al lof over haar nieuwe buurman. "Joske is echt een supervriendelijke jongen. Ik ga niet alleen naar alle wedstrijden, maar ook vaak naar de open trainingen. Daar heb ik al vaak de kans gehad om met hem te praten. Hij lacht veel en is altijd opgewekt. Ik ben eigenlijk vooral superfan van Lior Refaelov, maar als echte Club-supporter zie ik alle spelers graag. De Gouden Schoen van woensdagavond was dan ook een ware triomftocht. En dat de supporters van Club Brugge ook nog eens als beste supporters bekroond werden, was voor mij echt wel de kers op de taart."

Lees meer