Joyce met Faye (12) en Ferre (10). "Faye is doodsbenauwd voor haar eigen broertje."
Simon Mouton Photo News Joyce met Faye (12) en Ferre (10). "Faye is doodsbenauwd voor haar eigen broertje."

Exclusief voor abonnees

“Bang voor mijn eigen zoon”: Joyce kan nergens terecht met zoontje (10) dat haar met mes aanvalt

"Ik heb een klacht ingediend tegen mijn eigen zoontje. Omdat hij mij aanviel met een mes en zijn zusje probeerde te wurgen. Het is de enige manier om Ferre te laten opnemen." Joyce Buzeyn wil met haar noodkreet de aandacht vestigen op het tekort aan plaatsen in de kinderpsychiatrie. "Ik wil niet de zoveelste moeder zijn die zegt: 'Ja, mijn zoon heeft iemand vermoord. Ik trek al jaren aan de alarmbel, maar er gebeurde niks.'"

Afgelopen weekend, in het Oost-Vlaamse Maldegem. Politieagenten stoppen met gierende banden voor een huis dat ze intussen goed kennen, want ze moeten er gemiddeld twee tot drie keer per week langs. De agenten trappen de deur in en komen net op tijd om te verhinderen dat Ferre zijn zus Faye wurgt. Ze moeten met z'n vieren op de jongen springen om hem in bedwang te krijgen, er is pepperspray nodig om hem ook te kunnen boeien. Met spanbandjes, want de handboeien zijn veel te groot voor de kleine handjes van de dader. Ferre is 10 jaar, zijn zus Faye is er 12. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Devlaeminck

    Van jongs af moet duidelijk gemaakt worden dat agressief gedrag, slaan, bijten, enz..niet kan. Kinderen moeten liefdevol opgevoed worden maar moeten hun plaats weten. In dit geval heeft de moeder dit 10 jaar niet kunnen bekomen. Zie nu het resultaat. Ik word het een beetje moe dat iedere gedragsstoornis door verkeerde opvoeding een labeltje opgeplakt krijgt. Zodat de ouders zich niet schuldig hoeven te voelen en psychologen er dik aan kunnen verdienen op kosten van de samenleving.

  • louis pippers

    Alle dagen een goede klopping zoals vroeger hij zou wel luisteren

Lees meer