Italië won het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke.
rv Italië won het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke.

150.000 bezoekers genieten van Internationaal Vuurwerkfestival: Italië gekroond tot winnaar

Italië is door de jury tot winnaar van het 40ste Internationale Vuurwerkfestival van Knokke-Heist uitgeroepen. Het beroemde vuurwerkbedrijf Giuliani Fireworks uit Rome maakte een hoogstaande indruk met hun show ‘Fantasy World’. De muziek van de show was gedurfd: een artistieke keuze van filmische muziek. Hun gevoel voor synchronisatie, afwisseling en prachtige vuurpijlen waren doorslaggevend, vond de jury.

Sinds het spektakel te zien is vanop het strand aan de Meerlaan, kunnen tienduizenden toeschouwers aandachtig genieten van de creatieve pyrotechnische musical. Dankzij de geluidstorens en de breedte van de afvuurzone kent het festival geen gelijke in ons land. Net zoals vorig jaar genoten bezoekers niet alleen op de zeedijk van het vuurwerk maar, werden heel wat horecazaken, strandbars en georganiseerd bootverkeer uitgekozen als uitvalsbasis voor de shows. Naar schatting 150.000 mensen bezochten het Internationaal Vuurwerkfestival dit jaar. 

Opmerkelijk, steeds meer mensen zakken vroeger af naar Knokke-Heist en pikken het Internationaal Vuurwerkfestival mee als afsluiter van een dagje in de badplaats. Zondagavond sloot België het festival traditioneel af. 

Heb je dit topevenement gemist? Volgend jaar vindt het Internationaal Vuurwerkfestival plaats op 17, 19, 21, 23 en 25 augustus, telkens om 22 uur op het strand aan de Meerlaan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Arlette Gielkens

    Prachtig vuurwerk, gedaan door professionele mensen, HC Pyrotechnics bedankt voor de organisatie, jullie zijn een voorbeeld voor vuurwerk-evenementen ...

  • johan vankeirs

    Rusland was ook zeer goed.Ook belgie gaf een mooie show ten beste!

Lees meer