Illustratiebeeld
Foto Proot Illustratiebeeld

16 procent rijdt te snel in Damme en Knokke-Heist

De flitswagen van de lokale politie controleerde in mei 10.711 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 1.768 (ofwel 16,51 procent) te snel. 

Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 137 km per uur waar slechts 70 is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter. De lokale politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang. Controles in schoolomgevingen en langs fietsroutes van schoolgaande kinderen staan dan ook hoog op de agenda.”

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alain Pointcarre

    Dit is gewoon het bewijs dat deze snelheidsbeperkingen dwaas zijn en veel te laag. Terug naar 90 op dzt stuk en terug na 70 waar het nu 50 is zou veel veiliger zijn. Er zijn nu meer problemen met ongevallen dan ervoor, dit zegt genoeg.

Lees meer