Het slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaargewond.
Belga Het slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaargewond.

Beschonken bestuurder (53) die fietser zwaargewond achterliet vrijgelaten onder voorwaarden

In Knokke is vrijdagavond een 20-jarige fietser aangereden door een wagen. De 53-jarige bestuurder uit Maldegem liet het slachtoffer zwaargewond achter en pleegde vluchtmisdrijf. Hij kon thuis worden opgepakt. De bestuurder had gedronken en werd zondag voorwaardelijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Het slachtoffer is een jonge man van Afghaanse origine, die verblijfsrecht had in België. Hij werd opgeschept door de wagen en smakte hard tegen het asfalt. De jonge Afghaan die nog maar net meerderjarig is, liep verschillende breuken op en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 

De 53-jarige bestuurder uit Maldegem liet de fietser na het ongeval aan zijn lot over en vluchtte weg. De politie startte meteen een onderzoek op en kon de gevluchte chauffeur uiteindelijk bij hem thuis in Maldegem oppakken. De man legde daar een positieve ademtest af. Het Brugse parket heeft beslist om hem voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die liet de Maldegemnaar zondag vrij onder voorwaarden. Later zal hij zich nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Serge Surmont

    Poging tot moord, vrijlaten onder voorwaarde. De voorwaarde is, meneer je mag dit niet meer doen. Wat indien het slachtoffer de rechter zijn zoon was???

  • guido vermeyen

    Ik denk dat die rechters met "kop of munt" beoordelen, kop is vrijlaten, munt onder voorwaarden, de zijkant van de munt : binnendraaien, helaas nog nooit gebeurd.

Lees meer