2 Berend Van Ark en Tom Van Buyten uit Nederland zijn op vakantie in Knokke: “Dat je in België als minderjarige al alcohol krijgt, zal wel meespelen dat veel Nederlanders naar hier komen.”
Mathias Mariën Berend Van Ark en Tom Van Buyten uit Nederland zijn op vakantie in Knokke: “Dat je in België als minderjarige al alcohol krijgt, zal wel meespelen dat veel Nederlanders naar hier komen.”

Exclusief voor abonnees

Cafébazen en Nederlanders reageren na aanhoudende overlast in uitgaansbuurt van Knokke: “Een later sluitingsuur zou misschien al veel oplossen”

De cafébazen in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist hopen dat de rust in de omgeving snel terugkeert. De voorbije dagen kwam er na het verplichte sluitingsuur plots een massa volk samen op straat, waarna ze weigerden huiswaarts te keren. Dinsdagnacht escaleerde de situatie en moest de lokale politie de hulp inroepen van omliggende politiezones om de buurt te ontruimen. “Een pasklare oplossing is er wellicht niet, al zou een later sluitingsuur al veel oplossen", denkt Frederic Ysenbaert van het populaire café Yssi’s. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees meer