3 Luchtbeeld van het strand van Knokke afgelopen zaterdag. Dagjestoeristen zijn vanaf woensdag weer welkom.
BELGA Luchtbeeld van het strand van Knokke afgelopen zaterdag. Dagjestoeristen zijn vanaf woensdag weer welkom.

Dagjestoeristen vanaf woensdag weer welkom in Knokke-Heist

Dagjestoeristen zijn vanaf woensdag opnieuw welkom in Knokke-Heist. Dat meldt de gemeente in een persbericht. “Ik reken erop dat inwoners, tweedeverblijvers en alle bezoekers de nodige burgerzin aan de dag leggen”, zegt burgemeester Leopold Lippens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Naast Blankenberge deden zich afgelopen weekend ook in Knokke-Heist problemen voor. Hier en daar werd gevochten en op sommige plaatsen was het over de koppen lopen. De gemeente nam meteen het besluit om dagjestoeristen “tot nader order” de toegang tot het grondgebied te ontzeggen. Dinsdag werd beslist om die maatregel op te heffen, aangezien de drukte en het aantal incidenten in de kustgemeente intussen gedaald zijn. Vanaf woensdag zijn alle dagjestoeristen dus opnieuw welkom in Knokke-Heist.

3 Politiecontroles aan invalswegen bij Knokke-Heist vandaag.
BELGA Politiecontroles aan invalswegen bij Knokke-Heist vandaag.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist zal permanent patrouilleren op de Zeedijk, in het centrum en op het strand om de coronamaatregelen en plaatselijke dresscode te handhaven. De richtlijnen zullen bij het binnenkomen van de gemeente ook duidelijk gecommuniceerd worden. Burgemeester Leopold Lippens rekent naar eigen zeggen op de nodige burgerzin van zijn inwoners, de tweedeverblijvers en alle andere bezoekers.

3 Burgemeester Leopold Lippens.
Benny Proot Burgemeester Leopold Lippens.

“Zeker in deze moeilijke coronacrisis is het van cruciaal belang dat iedereen de mondmaskerplicht op het hele grondgebied opvolgt, de nodige sociale afstand behoudt en alle hygiënische voorschriften in onze handels- en horecazaken in acht neemt”, zegt hij. “Dit is een essentiële vorm van respect voor de medemens en in het bijzonder voor de diverse kwetsbare doelgroepen en hardwerkende ondernemers.”

Lees ook: Komt het weer goed met de kust? Wij vroegen het aan 10 prominente bewoners uit 10 badplaatsen: “Aan massatoerisme hebben wij geen boodschap” (+)

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ludo verbist

    Als alle dagtoeristen wegblijven zal hij volgend jaar smeken om bezoekers( zie Venetië ectect)

  • Jos Vermeulen

    Lippens, ge moest jaren geleden al op pensioen zijn. Of denkt ge echt dat Knokke niet zonder u kan? Ouwe dromer.

Lees meer