Hoplr is nu ook in Knokke-Heist te ontdekken.
rv Hoplr is nu ook in Knokke-Heist te ontdekken.

Drie wijken mogen experimenteren met online netwerk Hoplr

De gemeente Knokke-Heist lanceert vanaf maandag 28 oktober een proefproject met het buurtnetwerk Hoplr. Dat is een besloten online netwerk waarop je berichten kan plaatsen over het buurtleven.

“We starten met drie wijken: Heulebrug, Knokke-Dorp en Heist Centrum”, zegt schepen van Senioren Jan Morbee (GB). “Op deze manier kun je je buren nog wat beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten en nog veel meer.”

De inwoners van de drie wijken krijgen tijdens de herfstvakantie een brief in hun brievenbus met daarop een specifieke code om in hun wijk in te loggen op het platform. Op woensdag 27 november is iedereen om 20 uur welkom in cultuurcentrum Scharpoord voor een praktische infoavond over Hoplr.

Hoplr wordt al in meer dan 1.000 buurten gebruikt (onder andere in Brugge, Veurne, Oostende, Mechelen en Sint-Niklaas, red.), goed voor meer dan 200.000 Hoplr-buren. De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer