Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).

Hoofdverdachte van moord op Sofie Muylle blijft twee maanden langer in de cel

Alexandru C. (24), de hoofdverdachte in de zaak van de vermoorde Sofie Muylle uit Roeselare, blijft twee maanden langer in de cel. Het onderzoek is zo goed als afgerond, maar de verdediging wacht nog op een tegenexpertise van het verslag van de gerechtspsychiater.

Het lichaam van Muylle werd op 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Zeven maanden later werd de Roemeense hoofdverdachte aangehouden voor moord. Alexandru C. bekende dat hij Muylle de nacht van de feiten ontmoette op het strand en misbruikte. Hij ontkent echter dat hij het meisje om het leven bracht. Om de doodsoorzaak van de Roeselaarse te onderzoeken, stelde de onderzoeksrechter een college van tien deskundigen aan. Over de inhoud van hun verslag liggen de meningen uiteen. Volgens de verdediging toont het aan dat hun cliënt de jonge vrouw niet vermoordde. Het parket is de andere mening toegedaan. 

Vorige zomer hield de onderzoeksrechter C. ook aan voor de tenlasteleggingen van verkrachting, foltering en aanranding met de dood tot gevolg. Mocht een hof van assisen C. vrijspreken voor moord, riskeert hij voor de andere kwalificaties nog tot dertig jaar opsluiting. Het onderzoek naar de feiten is zo goed als afgerond. Het langverwachte verslag van de psychiaters werd eerder dit najaar eindelijk aan het dossier gevoegd. De verdediging wil echter nog een tegenexpertise laten uitvoeren.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filiep Lapeire

    Proficiat voor het snelle verslag!!!

  • Georges Vande Velde

    Het onderzoek is zo goed als afgerond !?? Als gerechterlijkapparaat zou ik me schamen,dag op dag drie jaar hebben ze erover gedaan. Lachwekkend !

Lees meer