.
RV .

Hoofdverdachte van moord op Sofie Muylle wil vrijgelaten worden

In het dossier rond de dood van Sofie Muylle heeft de raadkamer de aanhouding van de Roemeense hoofdverdachte Alexandru C. (24) met twee maanden verlengd. Al maanden wacht de verdediging op het verslag van de gerechtspsychiaters. “We gaan dan ook in beroep”, zegt advocate Chantal Van Den Bosch.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Zeven maanden later werd de Roemeense hoofdverdachte, ook gekend als ‘de man met de blauwe jas’, aangehouden voor moord. Alexandru C. (24) bekende dat hij Muylle de nacht van de feiten ontmoette op het strand én misbruikte. Hij ontkent echter met klem dat hij het meisje ook om het leven bracht. Om de doodsoorzaak van de Roeselaarse te onderzoeken, stelde de onderzoeksrechter een college van tien deskundigen aan. Over de inhoud van hun verslag liggen de meningen uiteen. Volgens de verdediging toont het aan dat hun cliënt de jonge vrouw niet vermoordde. Het parket is de andere mening toegedaan.

Vorige zomer hield de onderzoeksrechter C. bijkomend aan voor de tenlasteleggingen van verkrachting, foltering en aanranding met de dood tot gevolg. Mocht een hof van assisen C. vrijspreken voor moord, riskeert hij voor de andere kwalificaties nog tot dertig jaar opsluiting. Eind vorig jaar werd op het strand van Knokke een reconstructie gehouden van de feiten. C. werkte naar verluidt goed mee aan die wedersamenstelling. Intussen zit de man twee jaar in voorhechtenis. Het onderzoek is volledig afgerond, maar het verslag van de gerechtspsychiaters is nog steeds niet bij het dossier gevoegd. “We wachten al maanden op dat verslag”, zegt advocate Chantal Van Den Bosch. “Het is voor ons de reden om voor het eerst beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer.” Alexandru C. verschijnt zo binnen twee weken voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer