4 Mise en Plage vindt plaats in een indrukwekkende tent van 2.000 vierkante meter.
rv Mise en Plage vindt plaats in een indrukwekkende tent van 2.000 vierkante meter.

Knokke krijgt eigen foodfestival óp het strand: “Absolute primeur voor Belgische kust”

Het strand van Knokke is volgende maand het decor van de eerste editie van ‘Mise en Plage’: een foodfestival óp het strand. Tal van (sterren)chefs uit de kustgemeente en Zwinstreek zullen er drie dagen lang het beste van zichzelf geven in een luxetent van 2.000 vierkante meter vlak voor het casino. “Het nieuwe evenement is de ideale opener van ons zomerseizoen”, zegt burgemeester Leopold Lippens (GBL).

Een evenement om duimen en vingers bij af te  likken: zo stelt de organisatie de eerste editie van ‘Mise en Plage’ voor. Van 21 tot 23 juni komen dan ook heel wat topchefs hun lekkerste creaties koken op het strand van Knokke. “De regio heeft heel wat te bieden – en lang niet alleen chefs bekroond met Michelinsterren en hoge noteringen in de Gault&Millau", zegt organisator Pieter Derudder van eventbureau Eventique. “De kust en het hinterland hebben ook een bijzonder gevarieerd en typisch aanbod aan streekproducten. Mise en Plage presenteert ze allemaal.” 

4 Ook chef-kok Syrco Bakker van restaurant Pure C zal komen koken.
Foto Proot Ook chef-kok Syrco Bakker van restaurant Pure C zal komen koken.

Twee formules

Concreet slaan vijftien verschillende restaurants uit Knokke-Heist en de Zwinstreek drie dagen hun tenten op in een luxetent van 2.000 vierkante meter voor het casino. Een van de bekendste namen is Syrco Bakker van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. Burgemeester Leopold Lippens is opgetogen. “Dit topevenement is de gepaste opener van het zomerseizoen in Knokke-Heist. Het heeft alles wat onze badplaats en Zwinstreek zo uniek maakt: een hoogstaand culinair aanbod, een schitterende locatie en een fantastische sfeer”, aldus Lippens. Volgens de organisatie is ook de locatie - onder de ‘Big Buck’ - uniek. “Het is ook de eerste keer dat de indrukwekkende constructie in België zal opgesteld worden”, klinkt het. 

4 Een overzicht van de deelnemende chefs aan Mise en Plage
rv Een overzicht van de deelnemende chefs aan Mise en Plage

Jetons online bestellen

Wie afzakt naar de driedaagse, krijgt de keuze tussen twee verschillende formules: Chef’s Kitchen en Chef’s Table. Met de ‘Chef’s Kitchen’ formule kan iedereen doorlopend tussen 12 en 21 uur vrij komen proeven van de gerechten die de chefs ter plaatse bereiden. Hapjes worden betaald met jetons die eenvoudig via de website besteld en aan de inkom afgehaald worden. Ter plaatse kunnen er natuurlijk ook extra jetons worden gekocht. Om zeker te zijn van een plaats wordt sterk aangeraden om op voorhand online te reserveren. Voor de pakketprijs van 65 euro kan een toegangsbewijs en 20 jetons (1 jeton = 3 euro) worden besteld, die vrij te besteden zijn aan de eet- en drinkstands. De prijzen van de gerechtjes variëren van 6 tot 15 euro. 

Voor de vips: 990 euro per tafel

Knokke zou natuurlijk Knokke niet zijn als er niet werd gedacht aan een vipformule. De ‘Chef’s Table’ biedt groepen de gelegenheid om midden in het centrale kookeiland tafels te boeken van acht personen met een menu van vijf gerechten. Kostprijs: 990 euro per tafel, drank niet inbegrepen. 

4 Mise en Plage Knokke
rv Mise en Plage Knokke

Meer dan gastronomie

Mise en Plage is echter veel meer dan enkel gastronomisch genieten op het strand. Tussen de middag en avondservice van 15.30 tot 17.30 uur worden er elke dag masterclasses, winetastings en workshops (ook voor kinderen) georganiseerd. Wie wil deelnemen, moet zich daarvoor op voorhand inschrijven via de website. Elke avond wordt afgesloten met livemuziek. Organisator Pieter Derudder van eventbureau Eventique kijkt nu al uit naar de eerste editie. “Een toplocatie verdient een topevent. Dat is hier zeker het geval. Mise en Plage is een absolute primeur voor de Belgische kust.” 

De volgende chefs nemen deel aan Mise en Plage:

• Pure C** – Cadzand (Syrco Bakker)

• De Kromme Watergang** – Hoofdplaat (Edwin Vinke)

• La Trinité* – Sluis (François de Potter)

• Bistro JETT – Westkapelle (Dries Huisseune)

• Bistro Marie – Knokke-Heist (Patrick Bonne)

• Blueness by Sergio Herman – Cadzand (Jaclyn Kong & Thijs Baert)

• Chocolatier M – Knokke-Heist (David Maenhout)

• El Fuego – Knokke-Heist (Guillermo Artigiani)

• Escabèche – Knokke-Heist (Kim Verhasselt)

• Il Trionfo – Knokke-Heist (Agostino Pungitore & Pina Castelluccio)

• Kaasaffineur Van Tricht (Frederic Van Tricht)

• La Ciboulette – Knokke-Heist (Xavier Ocet)

• La Guera – Knokke-Heist (Glenn Vandenberghe)

• Orchidee Thai – Knokke-Heist (Vincent Opstal & Chalor Kaenpet)

• Patisserie DeMaré – Knokke-Heist (Wieland Baert)

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steve Wildemeersch

    Vanzelfsprekend mag iedereen zijn mening hebben maar valt mij toch op dat de reacties hieronder nogal verzuurd zijn. Blijkbaar is het zeer moeilijk om initiatieven toe te juichen. Vraag mij af of die mensen zouden beseffen dat ze pessimistisch in het leven staan en dat een gezond denkende mens eigenlijk dit soort mensen mijdt...

  • Freddy Van de Velde

    In de blakende zon op het strand , al die diepvriezers en koeltogen . Qua CO2 uitstoot en voetafdruk voor het klimaat kan dat tellen . Decadentie ten top . Wij zullen wel een LED-lampje indraaien en mijden om een blokje hout te verbranden om ons te verwarmen NB .

Lees meer