Benny Proot

Lippens maakt zich geen illusies: “In de zomer zal alles geannuleerd worden”

Burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) van Knokke-Heist maakt zich geen illusies. Hij raadt organisatoren van evenementen in zijn stad aan om er rekening mee te houden dat alles in de zomer geannuleerd zal worden. “Deze coronacrisis duurt een jaar”, zegt hij.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Deze coronacrisis duurt een jaar, wie denkt dat juli en augustus gewone vakantiemaanden worden, is verkeerd bezig. Je moet de mensen niets wijsmaken. Er komen een pak overlijdens en faillissementen aan. Heel veel mensen gaan hun werk verliezen. Je moet daar realistisch in zijn”, aldus de burgemeester. Ook tweedeverblijvers zijn en blijven niet welkom in de kustgemeente, net als dagtoeristen, zolang de coronamaatregelen gelden.

Het Vuurwerkfestival, de Zoute Grand Prix, het Cartoonfestival: al die evenementen staan op de helling in Knokke-Heist. “De grote zomerevenementen gaan we annuleren", vult schepen Piet De Groote aan. “Over de rest van het jaar is niets beslist. Ook niet over de kleinere evenementen. Vrijdag nemen we daar een beslissing over. Eenmaal de federale maatregelen dat toelaten zullen toeristen en tweedeverblijvers gewoon weer welkom zijn in Knokke-Heist.” 

Lees ook: Knokke-Heist maakt 4 miljoen euro vrij om tweedeverblijvers te bedanken met waardebon: “Steunen er ook onze lokale economie mee”

132 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • De Weerdt Marcel

    deze man kan zeggen wat hij denkt ,moet niet naar kiezers kijken voor de volgende verkiezingen maar verteld gewoon de waarheid.

  • jean-pierre Vermyle

    Het zijn juist de 2de verblijvers die de horeca en andere middenstanders doen leven.en de meesten zijn gepensioneerden.

Lees meer