Archieffoto ter illustratie.
Geert De Rycke Archieffoto ter illustratie.

Man (50) aangehouden die jarenlang auto’s van foutparkeerders vandaliseert

Een man (50) uit Heist is aangehouden op verdenking van het vandaliseren van tientallen auto’s in Heist de voorbije jaren. Hij gooide ruiten in en stak banden lek. Het motief? “De auto’s stonden volgens hem verkeerd geparkeerd. Hij viseerde vooral auto’s van toeristen en buitenlanders”, zegt procureur Céline D’havé van het Brugse parket. Hij wordt van een zeventigtal feiten verdacht.

Alain D. zit sinds afgelopen dinsdag in de cel. De vijftiger zou al voor het eerst hebben toegeslagen in 2017, maar bleef steeds onder de radar van de politie. Ook in 2018 liep het aantal feiten op, zonder concreet spoor naar de dader. Tot hij zichzelf te kenbaar maakte op sociale media, door hevig te protesteren tegen foutparkeerders en het parkeerbeleid van Knokke-Heist. Allicht werd de man gezien op camerabeelden door de speurders en konden ze zijn protest linken aan het vandalisme. 

“We proberen met het dossier terug te gaan in de tijd en alle feiten te verzamelen. De man wordt verdacht van een zeventigtal feiten verspreid over meerdere jaren. Daarbij valt het op dat de modus operandi telkens vrij gelijkaardig was”, aldus procureur D’havé. Alain D. zou inmiddels enkele feiten hebben bekend, maar hij ontkent wel dat hij alle zeventig feiten zou hebben gepleegd. De man heeft een blanco strafregister, maar de raadkamer besloot vrijdag om hem minstens een maand langer in voorhechtenis te houden.

Olympische spelen

In Heist is Alain D. niet onbekend. In 1992 nam hij als snelschaatser deel aan de Olympische Winterspelen in het Franse Albertville. Daar werd hij toen negende.  

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cornille

    Misschien een tijd om het parkeerbeleid van Knokke-Heist te herzien overal moet er betaald worden. En nergens mag je langer dan een uur staan tenzij in de woonwijken. Mensen kunnen het dan beu worden als er foutparkeerders voor hun deur staan. Daarmee wil ik het wel niet goedkeuren. Maar ik zou het gemeentebestuur wel aan tot nadenken. Ik kan ook mijn mama niet bezoeken zonder parkeergeld te betalen. Ofwel moet ik de auto op een plaats van iemand anders zetten.

  • Sorin Lupascu

    Ik ben een van de slachtoffers. Twee maanden geleden brak hij mijn achterruit op mijn auto. Verlies? 1286 €

Lees meer