2 De nieuwe petanquevelden aan het Oosthoekplein werden in gebruik genomen
Benny Proot De nieuwe petanquevelden aan het Oosthoekplein werden in gebruik genomen

Nieuwe petanquevelden moeten buurt gemoedelijke sfeer à la Saint-Tropez schenken

Burgemeester Graaf Leopold Lippens mocht het lint doorknippen van het gloednieuwe petanqueveldje op het Oosthoekplein in Knokke-Heist.

 De burgemeester en schepenen Piet De Groote en Jan Morbee speelden daarna het terrein in. De realisatie kwam er op vraag van een aantal handelszaken die het plein nieuw leven willen inblazen. Met de prachtige platanen die het Oosthoekplein voor een groot deel overschaduwen, willen de buurtbewoners een gemoedelijke sfeer zoals op het Place de Lice in Saint-Tropez creëren.

In tegenstelling tot een officiële petanquebaan die 4 meter op 15 meter meet, gaat het op het Oosthoekplein eerder om een grillig stukje grasland dat volledig werd uitgegraven en vervangen werd door dolomiet. In opdracht van het gemeentebestuur plaatste de technische gemeentelijke diensten ook twee zitbanken. De initiatiefnemers ondertekenden een verklaring waarbij de handelszaken La Sapinière, La Ciboulette, Hof van Vlaanderen, East Corner, Bistro de la Mer en bakkerij De Baere zich engageren om het petanqueveldje netjes te onderhouden. Eerder werd ook al een nieuwe petanquebaan van 3x12 meter op het pleintje tussen WZC OLV van Troost en het ontmoetingscentrum Den Hoek in de Rustoordstraat in Westkapelle aangelegd.

2 De nieuwe petanquevelden aan het Oosthoekplein werden in gebruik genomen
Benny Proot De nieuwe petanquevelden aan het Oosthoekplein werden in gebruik genomen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederic Dossche

    En binnenkort mag het weer weg wegens teveel lawaai

Lees meer