Quentin De Vos kwam als eerste over de eindmeet
AFP Quentin De Vos kwam als eerste over de eindmeet

Quentin De Vos uit Knokke wint Ironman van Maryland en kwalificeert zich voor ‘WK voor triatleten’

Straffe prestatie van Quentin De Vos uit Knokke-Heist: hij won afgelopen weekend de Ironman in het Amerikaanse Maryland en kwalificeerde zich daarmee voor het officieuze wereldkampioenschap triatlon in Hawaï. 

Quentin legde de Ironman af in een tijd van 8 uur 46 minuten en 35 seconden. Een fenomenale prestatie waarmee hij ruim 25 minuten beter deed dan zijn vorige recordtijd. Het was pas zijn derde deelname aan een Ironman. De Knokke-Heistenaar is lid van de lokale wielerclub De Kletse Kieten en mag zich dankzij zijn overwinning in Maryland opmaken voor de Ironman in Hawaï - het allerhoogste toneel voor een triatleet. “Ik wil in de eerste plaats mijn coach Kenneth Vandendriessche en mijn triatlonclub Tri Unic in Drongen bedanken. Ik heb veel aan hen te danken”, zegt Quentin. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Deceuninck

    Straffe prestatie. De Ironman halen .... chapeau

Lees meer