Blankenberge vrijlating zeehonden
Benny Proot Blankenberge vrijlating zeehonden

Vier zeehondenpups zoeken de vrijheid

Vier zeehondenpups, die de afgelopen weken opgevangen werden in Sea Life in Blankenberge, zitten terug in zee.

Lili, Luna en Neo zagen gisteren de zee terug, nadat ze genoeg aangesterkt waren in het zeehondenopvangcentrum. Opvallend: twee van de vier zeehonden leken eerst niet veel zin te hebben in een nieuw avontuur in de vrije natuur. Ze wilden niet uit het hok en later keerden ze zelfs even terug uit de zee. Maar uiteindelijk verliep alles goed.

Elk jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. De jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben ze weinig kans om te overleven. Het SOS Rescue Team van Sea Life Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten. Er verblijven nu nog vier zeehonden in Blankenberge.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer