Het ongeval gebeurde ter hoogte van het station van Knokke
Benny Proot Het ongeval gebeurde ter hoogte van het station van Knokke

Vrouw wordt aangereden op elektrische fiets, maar wordt zélf veroordeeld

Een 63-jarige vrouw uit Sint-Niklaas is in de Brugse politierechtbank zélf veroordeeld voor een ongeval waarbij ze werd aangereden op haar elektrische fiets.

De feiten dateren van oktober 2018 toen de zestiger met haar elektrische fiets een oversteekplaats overreed ter hoogte van het station van Knokke. Op dat moment had ze eigenlijk van haar fiets moeten stappen om voorrang te hebben, hetgeen ze niet deed. Tijdens het oversteken, werd ze aangereden door een aankomende motorfiets. Zwaargewonden vielen er niet, maar de materiële schade was wel aanzienlijk. De politierechter veroordeelde de vrouw tot een geldboete van 480 euro, waarvan 320 euro met uitstel. Ze moet ook 1 euro provisie betalen aan de motorrijder. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jan van reeth

    meer en meer mensen vinden het nodig om mijn stad te beschouwen als outlaw-gebied waar alles zomaar toegestaan is, keiharde muziek op strand, bovenop cabinnekes dansen, muurplassen, joyriding, vuilzakken overal achterlaten en ons met de last ervan opzadelen, zich niets aantrekken van lastenboek, colruytchampagne en aldipizza's serveren en dan helemaal verbaasd zijn dat er tegen hen opgetreden wordt.

  • Laetitia David

    Het is daar een oversteek plaats voor voetgangers dus mag men daar niet fietsen. Ze heeft een overtreding begaan en een ongeval veroorzaakt, 100% logisch dat ze veroordeeld is en hopelijk moet ze alle kosten betalen.

Lees meer