Kristof Audenaert (rechts), de burgemeester van Torhout.
Benny Proot Kristof Audenaert (rechts), de burgemeester van Torhout.

“We weten vanwaar de besmettingen komen, maar ik verwijt niemand iets”: burgemeester van Torhout komt vervroegd terug uit vakantie om coronacrisis aan te pakken

Kristof Audenaert, de CD&V-burgemeester van het West-Vlaamse Torhout, keert vervroegd terug uit vakantie. De coronacrisis slaat hard toe in Torhout en de burgemeester denkt aan bijkomende maatregelen.

Audenaert zat een weekje in Nederland en had daar nog een weekje extra vakantie aan willen breien, maar keert dus vervroegd terug. “De situatie is te ernstig om nu niet in mijn stad te zijn”, zegt hij. “Mijn vervanger Hans Blomme deed het nochtans uitstekend, maar ik heb het gevoel dat ik hier moet zijn.” Audenaert zat maandagochtend al samen met het coördinatieteam dat corona in Torhout in kaart brengt. Hij weet waar de besmettingen in zijn stad vandaan komen. “Het heeft geen zin om mensen met de vinger te wijzen. Ik verwijt niemand iets.” In Torhout waren er besmettingen bij onder meer de Tennisclub Houtland, maar ook in horecazaken.

Morgen dinsdag zal Audenaert extra maatregelen aankondigen. Mogelijk schrapt Torhout alle evenementen in 2020.

Lees meer