IIlustratiebeeld.
thinkstock IIlustratiebeeld.

Dakloze, speedverslaafde vrouw krijgt vier maanden cel omdat ze elke hulp weigert

Een 39-jarige dakloze heeft vier maanden effectieve celstraf gekregen omdat ze weigert zich te laten behandelen voor haar speedverslaving. 

De vrouw is al sinds haar 14de verslaafd aan drugs en gebruikt 10 gram speed per week. In juli vorig jaar werd ze betrapt met 35 gram speed op zak, wat voor een gebruikershoeveelheid erg veel is. S.S. werd betrapt naar aanleiding van een diefstal in de woning van haar ex, waarbij ze in de buurt was. Ze werd hysterisch tijdens de politiecontrole en werd gefouilleerd. “Ik heb zoveel op zak omdat mijn dealer in Nederland met verlof gaat en ik daarom een grotere voorraad insloeg”, verklaarde. Omdat er na onderzoek geen sprake is dat de vrouw ook verkoopt, wilde het parket haar helpen om van haar verslaving af te komen. Dat bleek echter hopeloos. De vrouw daagde niet op bij de justitie-assistent en stuurde ook haar advocaat alleen naar de zitting. “Ik moet toegeven dat ik niks meer kan doen om die vrouw hier te krijgen”, gaf haar advocaat schoorvoetend toe. “Ik heb al zo lang op haar ingepraat maar het is tevergeefs. Ze is de zin voor realiteit kwijt en zegt dat ze in geen enkele mens nog vertrouwen heeft. En ze heeft ook geen vertrouwen in justitie en de justitie-assistent.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer