Exclusief voor abonnees

Hilde Crevits (CD&V): “Mijn vader had me gewaarschuwd voor Onderwijs, maar ik zou het zo opnieuw doen”

West-Vlaamse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement mikt met haar partij op minstens 20 procent

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemde haar onlangs nog ‘de beste van het pak’, toen Hilde Crevits als kandidaat Vlaams minister-president voor CD&V naar voren werd geschoven. Crevits zou daarmee de eerste vrouw zijn aan het roer van Vlaanderen. “Ik zit ontzettend graag aan het stuur in Vlaanderen, ook in de toekomst.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
8 Hilde Crevits.
Geert De Rycke Hilde Crevits.

Gestart als advocate, later schepen van Openbare Werken geworden in Torhout en onder de vleugels van toenmalig premier Yves Leterme doorgestoten tot de nationale politiek. The only way is up voor Hilde Crevits (51), die door haar partij wordt vooruitgeschoven als toekomstig Vlaams minister-president. “Een ongelooflijke eer", vindt ze zelf. “Wie één, twee, drie of vier binnen de partij is, vind ik niet zo belangrijk. De lat voor CD&V ligt op 20 procent. We hebben het goed gedaan tijdens de vorige gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In West-Vlaanderen behaalden we bijna 26 procent. Ik hoop dat dat vertrouwen kan doorgetrokken worden.”

8 Voorzitter Wouter Beke zet Crevits in de bloemen tijdens het CD&V-congres van eind april. De onderwijsminister uit Torhout wordt door haar partij naar voor geschoven als minister-president.
Joel Hoylaerts / Photonews Voorzitter Wouter Beke zet Crevits in de bloemen tijdens het CD&V-congres van eind april. De onderwijsminister uit Torhout wordt door haar partij naar voor geschoven als minister-president.

Wat is uw belangrijkste realisatie van de voorbije bestuursperiode?

“Ik vind dat we het secundair onderwijs van de toekomst in de steigers hebben gezet, zowel structureel als inhoudelijk. Ik ben blij dat we daardoor zijn geraakt. Ons onderwijs heeft zware uitdagingen. Het werk is lang niet af. Ook het kleuter en lager onderwijs moet hervormd worden.

N-VA eist de post tijdens de volgende bestuursperiode op.

“Dat hebben ze vijf jaar geleden ook al eens gezegd, maar bij de onderhandelingen vonden ze het perfect dat een CD&V’er onderwijs deed. Je hebt iemand nodig die samen met anderen beleid kan voeren. Je moet voldoende respect hebben voor iedereen in het onderwijs, anders krijg je problemen. Ik maak me zorgen dat onderwijs in de toekomst in meer ongevoelige handen komt.”

Hebben CD&V en N-VA een verschil in visie over de toekomst van ons onderwijs?

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Deejay Curt

    Die kent ook geen schaamte, overal waar ze zit brengt ze er niks van terecht. En dan zegt ze nog fier dat ze opnieuw zou doen.

  • ivan chtuka

    eigenlijk wordt ze beter "Vlaamse premier" ,dan doet ze het minste kwaad .Iemand die zijn eigen wetten en reglementen niet doet naleven zou eigenlijk ontslag moeten nemen !

Lees meer