Speelstraat, Prinsstraat in Leuven (tekst nationaal)
Vertommen Speelstraat, Prinsstraat in Leuven (tekst nationaal)

In deze wijken worden speelstraten ingericht

Dit zomerseizoen worden er in heel Koekelare verschillende speelstraten ingericht. Dit weekend al is er eentje in de wijk de Belofte en in Moscou. 

Het gemeentebestuur organiseert al enkele jaren samen met de wijkcomités gratis speelstraten. Het principe is simpel: straten worden verkeersvrij gemaakt en kinderen kunnen zich uitleven tijdens verschillende activiteiten. De wijk wordt als het ware een speelparadijs. Afhankelijk van wijk tot wijk voorziet de gemeente springkastelen, glijbanen, fietsparcours, volksspelen en veel meer. Er komt ook een drankstand. In de Belofte wordt zaterdag alvast een speelstraat ingericht tussen 13 en 17 uur. Ook op zaterdag, maar dan tussen 14 en 17.30 uur, is de wijk Moscou in deelgemeente Bovekerke aan de beurt. Daarna volgen de Robrecht de Friesstraat op 3 augustus van 14 tot 18 uur, Ter Heide op 15 augustus van 14 tot 18 uur en de Berkenlaan op 25 augustus van 13 tot 17 uur. Meer info is verkrijgbaar bij de jeugddienst op 051/58.92.04. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer