Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.

Jongemannen veroordeeld voor vechtpartij na landstitel van Club Brugge

Twee twintigers uit Brugge en Koekelare zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor een vechtpartij na de landstitel van Club Brugge vorig jaar. Ze kregen een celstraf en werkstraf.

Club Brugge werd op 13 mei vorig jaar kampioen na een gelijkspel op het veld van Standard. S.P. (27) uit Koekelare en M.D. (24) uit Brugge gingen een stapje zetten in Brugge om de landstitel van hun ploeg te vieren. In de Smedenstraat kregen ze het ’s nachts aan de stok met enkele voorbijgangers. Flink onder invloed van alcohol viel S.P. met een bromfietshelm twee jongeren aan. Eén van hen liep een gekloven wenkbrauw op. Ook een fietser die wilde tussenkomen kreeg klappen van S.P. en M.D. De man was er erger aan toe en brak zijn kaakbeen. S.P. gaf de feiten vorige maand toe en kreeg donderdagmorgen 4 maanden cel en 800 euro boete opgelegd. Zijn kompaan M.D. ontkende elke betrokkenheid, maar werd toch veroordeeld tot een werkstraf van 50 uren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer