Het koppel stond voor de politierechter in Veurne
JHM Het koppel stond voor de politierechter in Veurne

Koppel samen voor politierechter en voor 79ste (!) keer veroordeeld

Opmerkelijke feiten in de politierechtbank van Veurne. Een man en zijn vrouw uit Middelkerke moesten samen verschijnen, maar elk in een apart dossier. Ze liepen samen al hun 79ste veroordeling op. 

J.V. neemt met 44 veroordelingen het merendeel voor zijn rekening. Op 18 december 2017 werd hij veroordeeld tot een rijverbod en moest hij zijn rijbewijs binnenbrengen, wat hij uiteindelijk deed… eind oktober 2018. “En dan? Ik heb daar geen problemen mee. Laat me gewoon gerust”, was zijn enige verklaring. Hij kreeg een jaar rijverbod en 1.600 euro boete. Zijn vrouw N.D. liep dan weer haar 35ste veroordeling op omdat ze tijdens haar rijverbod doodleuk ging toeren met de wagen van haar dochter. Zij kreeg een jaar cel, 4.000 euro boete waarvan de helft met uitstel, en een jaar rijverbod. “Het houdt maar niet op met hen. Ik denk dat ze hier wellicht hun jubileum mogen komen vieren”, merkte de politierechter op. Veel kon hun advocaat er niet tegen in brengen. “Ik weet niet wat het probleem is met die mensen. Ik denk dat ze gewoon moeite hebben met de verkeersregels. De man neemt nu trouwens het openbaar vervoer. Dat is nogal een gedoe en merk ik zelf ook. Hij is immers altijd een stuk te laat voor een afspraak op mijn kantoor...”, sprak hij. 

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yves Van Rossem

    Het gerecht ... op z'n Belgisch. Echt een lachertje. De brave burger die tegen een "moordende" snelheid van 60 km/h op de bon word geslingerd en als een crimineel wordt behandeld staat in schril contrast van dit duo. Rechtvaardigheid in België ... verre van.

  • daniel stienen

    Heb je een overtreding van 2 km per uur die je niet betaald, ga je naar de rechtbank en heb je een veroordeling...

Lees meer