Patrick Claeys
Benny Proot Patrick Claeys

Patrick Claeys is nieuwe voorzitter van milieuraad

Patrick Claeys is de nieuwe voorzitter van KALM, de Koekelaarse Adviesraad Leefmilieu. Hij volgt Georges Pollentier op. Claeys zetelt al negen jaar in de milieuraad. 

Patrick Claeys is afkomstig van Oedelem, maar woont al meer dan twintig jaar in Koekelare. “Binnen de milieuraad is Patrick heel actief, zowel bij het aanbrengen van ideeën, uitwerken van onderwerpen en bij het meewerken bij activiteiten”, steekt milieuschepen Jessy Salenbien (sp.a) de loftrompet op. “Als nieuwe voorzitter wil ik vooral een opbouwende en positieve werking van de milieuraad, met duidelijke adviezen naar de gemeente toe”, zegt Claeys. “De milieuraad is namelijk een belangrijke schakel tussen de inwoners en de gemeente. De leden van de milieuraad zijn een aanspreekpunt voor alle vragen en problemen inzake milieu, die daarna aan bod komen tijdens de vergaderingen.” Claeys is verder ook natuurgids en hielp hij mee met de wandelzoektocht ‘De legende van het Motespook’. Momenteel helpt hij ook mee bij de nieuwe gezinszoektocht ‘Waar is Oscar’. Tot slot is Patrick ook lokaal contactpersoon van natuurwerkgroep De Kerkuil vzw. “Bij veel mensen is hij gekend als ‘de man met de fiets’, omdat de opvolging van de aanwezigheid van zwaluwen, uilen en bruine kiekendieven het vlotst verloopt per fiets", besluit Salenbien. Kinderen kennen Patrick van de activiteit ‘Uilen en pluizen’ die periodiek wordt gegeven aan leerlingen 2de leerjaar en tijdens de krokusvakantie als natuuractiviteit bij het Lange Max Museum.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer